3D-företaget Interspectral växer – anställer ny vd

Norrköpingsbaserade visualiseringsföretaget Interspectral växer och anställer Louise Lennersten som vd.

iHubs Sweden Visualisering och bildanalys 3D-företaget Interspectral växer – anställer ny vd

Interspectral har på kort tid utvecklats till ett internationellt företag med kunder i över 20 länder. Bolaget är specialiserat på 3D-digitalisering och 3D-visualisering, ett område med stark tillväxt och stora möjligheter. Som en del i bolagets tillväxtstrategi utökas nu teamet med en vd som har erfarenhet att bygga och skala organisationer.

– Vi är oerhört glada att ha rekryterat Louise till Interspectral. Louise förmåga att bygga väl fungerande organisationer och hennes energi gör att vi ser fram emot att fortsätta vår expansion, säger Staffan Truvé, styrelseordförande i bolaget.

Stor erfarenhet

Louise Lennersten kommer närmast från LEAD, en av Sveriges mest framgångsrika inkubatorer, där hon har varit startupansvarig. Louise är utbildad inom HR, med mångårig erfarenhet av brett HR-arbete, management och ledning. Hon har arbetat inom såväl stora bolag som startups, inom industri- och tjänstemannasektorn och inom såväl internationella som nationella organisationer i Sverige, Europa och USA.

– Jag ser fram emot att börja på Interspectral och vara del av bolagets framtida utveckling. Jag ser stor potential i både företaget och teamet och tror att vi tillsammans kan göra en riktigt bra expansion, säger Louise Lennersten.

– Louises erfarenhet och kunskap av att bygga, utveckla och leda både individer och organisationer blir ett fantastiskt tillskott till vårt team, det kommer vara en central komponent i vår fortsatta tillväxt, säger Thomas Rydell, nuvarande vd för Interspectral,

Louise Lennersten börjar på Interspectral den 1 juni och tillträder formellt som vd den 1 oktober.
Samtidigt övergår Thomas Rydell, medgrundare och nuvarande vd, till att fokusera renodlat på produkt- och affärsutveckling.

Interspectral är ett anslutet branschföretag till Vinnväxtinitiativet Visual Sweden.

Mumier i 3D från Interspectral

I filmen här nedan visas exempel från Denver Museum of Nature and Science där Interspectral bidragit med 3D-visualisering av mumier. Sedan 2012 har Interspectral visualiserat mer än 30 mumier från ett stort antal museer och forskningsinstitut över hela världen.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Microsoft HoloLens 2

Visualiseringsteknik ger innovativa lösningar

Visualisering och bildanalys

Inom projektet Visual LIFT har fem olika labb byggts upp i östra Mellansverige med effektiv visualiseringsteknik för små och medelstora företag. Det är Vinnväxtmiljön Visual Sweden som på sin hemsida berättar om utvecklingen av visualiseringsteknik. Inom projektet Visual LIFT kan industriföretagen testa hur olika visualiseringstekniker för produkter, produktionssystem och data kan hjälpa till en bättre […]

Publicerad: 23 april, 2021