Nyligen bjöd Dennis Helfridsson, vd för ABB Sverige, och Peter Löfgren, vd för SynerLeap, in representanter från industrin, näringslivet, politiken och startupscenen till ABB Sveriges huvudkontor i Västerås för att fira 100 startupsamarbeten och ta nästa steg inom samverkan och innovation. Foto: Jonas Bilberg

ABB:s tillväxthub SynerLeap får fler partners

Vinnväxtvinnaren Automation Region blir tillsammans med Westinghouse och Mälarenergi nya partners till ABB:s tillväxthub SynerLeap.

Foto: Nyligen bjöd Dennis Helfridsson, vd för ABB Sverige, och Peter Löfgren, vd för SynerLeap, in representanter från industrin, näringslivet, politiken och startupscenen till ABB Sveriges huvudkontor i Västerås för att fira 100 startupsamarbeten och ta nästa steg inom samverkan och innovation. Foto: Jonas Bilberg
iHubs Sweden Automation ABB:s tillväxthub SynerLeap får fler partners

Vinnväxtvinnaren Automation Region blir tillsammans med Westinghouse och Mälarenergi nya partners till ABB:s tillväxthub SynerLeap.

Samtidigt har SynerLeap även flyttat till nya lokaler. Plattformen fortsätter därmed att expandera sitt innovationsekosystem med än bättre närhet till ABB:s industrikunder.

Sedan start har tillväxthubben Synerleap fokuserat på att föra samman startups med ABB. Flera av SynerLeaps anslutna startups har matchats ihop med ABB Technology Ventures (ATV) – ABB:s globala riskkapitalsatsning. ATV har investerat i teknikföretag med innovativa lösningar för framtiden och har gjort investeringar i startups kopplade till SynerLeap både i Sverige, USA och Indien.

Fyra år har gått sedan SynerLeap invigdes i Västerås av H.M. Konung Carl XVI Gustaf och näringsminister Ibrahim Baylan. SynerLeap flyttar nu sin verksamhet till ABB:s svenska huvudkontor Ottar i Västerås, ett lyft som gör det möjligt för fler partners att komma närmare ABB:s verksamhet och kunder. Att vara under samma tak skapar förutsättningar för att tillsammans ta nästa steg inom innovation och utveckling. Flytten innebär också att SynerLeap blir granne med ABB Ability Center, ABB:s innovationsnav som erbjuder kunder att utveckla lösningar som hjälper dem i sin digitala transformering. Samarbetet med ABB Ability Center skapar också möjligheter för kreativa dialoger och workshops.

– Det finns många startups där ute med innovativa lösningar, spännande teknik och nya sätt att tänka. Vad vi gör här är att accelerera förutsättningarna och matcha ihop dem med industrikunder för att skapa framgångsrika samarbeten. Vi har nu passerat 100 lyckade samarbeten och hoppas kunna fira det med att öka takten och öppna upp för fler, säger Peter Löfgren, vd för SynerLeap.

Westinghouse, Mälarenergi och Automation Region blir nya partners

SynerLeap är glada över att välkomna Westinghouse, Mälarenergi och Automation Region som nya partners. De nya aktörerna ges tillträde till ett framgångsrikt och framåtlutat innovationsekosystem med snabbväxande och innovativa startups som tillsammans med ABB och dess industrikunder accelererar värdeskapandet till en ny nivå där respektive part bidrar med sina styrkor.

– Vi tror att SynerLeap och dess ekosystem med startups kan tillföra Westinghouse en positiv utveckling att identifiera nya innovativa produkter, produktförbättringar och processförbättringar, som vi sedan tillsammans kan vidareutveckla för att passa våra kunders framtida behov. Vi tror också att vårt partnerskap med SynerLeap kan intressera fler startups runt om i världen att ansluta sig till SynerLeaps redan omfattande ekosystem, säger Aziz Dag, vd för Westinghouse Sverige.

– Vi och våra kunder befinner oss mitt i en omställning där vi behöver accelerera hållbarhetsarbetet, från det traditionella energisystemet till nya förutsättningar på marknaden med kundkrav, digitalisering och nya affärsmodeller som driver utveckling. Här ser vi att samverkan med SynerLeap och de innovationsföretag de har attraherat kan vara en viktig del i vår utveckling mot att bli ett infraserviceföretag med kunden i fokus, säger Niklas Gunnar, vd för Mälarenergi AB.

– Behovet att koppla samman värdenätverk är oerhört viktigt för svensk industri där vi ser hur nya former av samverkan kan forma nya affärer. Därför ser vi på Automation Region detta fördjupade samarbete som ett viktigt steg för att skapa goda förutsättningar för detta, något vi är glada och stolta över att bidra till, säger Catarina Berglund, processledare och verksamhetschef för Automation Region.

Sedan starten har SynerLeap möjliggjort för fler än 100 samarbeten mellan startups och kunder, samt knutit till sig över 80 startupmedlemmar lokaliserade i 14 länder på fyra olika kontinenter.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll