Automation i fokus på Hannovermässan

Sweden Co-Lab är temat när Sverige är partnerland vid årets upplaga av Hannovermässan, 1-5 april.

iHubs Sweden Automation Automation i fokus på Hannovermässan

Bilden ovan: Annika Persson, affärsutvecklingsansvarig på Svenska Mässan, och Catarina Berglund, processledare på Automation Region, bjuder in till automationspaviljongen i samband med Hannovermässan, 1-5 april.

Sverige kommer att stå i fokus för mässans aktiviteter och visas upp som ett växthus för samskapande, kreativitet och innovation. Totalt deltar 129 svenska företag, organisationer, myndigheter, regioner samt universitet i den svenska delegationen som leds av statsminister Stefan Löfven.

Den svenska nationspaviljongen kompletteras av ett antal satelliter, varav Svenska Mässan och Automation Region ansvarar för en särskild automationspaviljong.

– Vi kommer att visa hur våra svenska företag inte bara hänger med i digitaliseringen, utan är med och driver utvecklingen framåt. Dessutom arrangerar vi en automationsdag med föreläsningar och andra aktiviteter där vi ytterligare betonar våra nationella styrkor, säger Annika Persson, affärsutvecklingsansvarig på Svenska Mässan, och Catarina Berglund, processledare på Automation Region.

Internationalisering för svenska företag

För Automation Region, som arbetar mot visionen att vara den ledande europeiska innovationsmiljön år 2026, blir Hannovermässan en pusselbit i arbetet med internationalisering. Här öppnas dessutom nya möjligheter för medlemsföretagen.

Svenska Mässan och Automation Region har sedan tidigare ett starkt partnerskap, bland annat genom utvecklingen av Automation Summit. Ett fortsatt samarbete kring medverkan vid Hannovermässan är därför ett naturligt steg.

– Den tyska industrin har under en längre tid visat stort intresse för svensk automation och svenskt företagande. Sverige är partnerland under 2019 men det finns goda förutsättningar att ta medverkan vid den tyska mässan vidare även på längre sikt, menar Annika Persson och Catarina Berglund.

Unikt tillfälle för svenska företag

Hannovermässan riktar fokus på Sverige som är årets partnerland. Det innebär ett unikt tillfälle för svenska företag inom smart industri att synas och knyta kontakter. Under temat Sweden Co-Lab presenteras Sverige som en öppen, stark och innovativ partner som söker nya samarbeten på alla nivåer. I den svenska paviljongen kommer innovativa samarbeten mellan allt från etablerade svenska industriföretag till små snabbväxande start-ups att visas upp. Hannovermässan är världens största industrimässa med cirka 6.500 utställare från 75 länder, cirka 220.000 besökare och 2.500 journalister från hela världen.

– Sverige är en världsledande leverantör och utvecklare av innovativa, digitala och hållbara företag, lösningar och kompetens – grunden för allt samarbete. Som partnerland kommer Sverige och svenska företag att stå i centrum för detta enorma evenemang. Det är ett gyllene tillfälle att knyta nya kontakter och ingå nya partnerskap för att på sikt öka våra internationella affärer liksom att attrahera utländska investeringar till Sverige, säger Ylva Berg, vd, Business Sweden.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll