Björn Arvidsson ny ledare för Uppsala Bio

Björn Arvidsson blir ny verksamhetschef för life science-satsningen Uppsala BIO.

iHubs Sweden Björn Arvidsson ny ledare för Uppsala Bio

Life Science i Uppsala går in i en ny spännande tid, ibland kallad den fjärde industriella revolutionen. En fusion av teknologier och system — fysiska, biologiska och digitala — skapar nya spelregler och branschdefinitioner. När läkemedel, medicinteknik, biotekniska verktyg och diagnostik sammanflätas med biologi, kemi, digitalisering, livsmedelsvetenskaper, miljö- och hållbarhet, artificiell intelligens mm, krävs nya former av offentlig-privat samverkan för att säkra vår framtida konkurrenskraft.

För att möta dessa möjligheter har stiftelsen STUNS rekryterat Björn Arvidsson till rollen som ny verksamhetschef för stiftelsens life science-gren Uppsala BIO, som också är ett Vinnväxt-projekt, delfinaniserat av Vinnova. Björn kommer närmast från schweiziska läkemedels- och diagnostikjätten Roche.

Andreas Larsson, vd på STUNS, om rekryteringen av Björn:

”Under sina 10 år på Roche har Björn hunnit med flera roller inom; diagnostik och läkemedel, från produktansvar, till marknadsföring och kommunikation samt policyutveckling. Det tillsammans med erfarenheter från olika delar av det svenska innovationssystemet gör att Björn passar utmärkt för att mobilisera Uppsalas innovationssystem inom life science och sjukvård i en tid då branschgränser suddas ut och tillsynes disparata områden flätas samman. ”

Björn har sin bakgrund från kemistudier på Uppsala universitet, BMC/biomedicinska centrum samt doktorandstudier med inriktning mot tidig diagnostik på avdelningen för Analytisk kemi. samt varit forskare vid Försvarets forskningsinstitut FOI i Umeå.

Björn tillträder tjänsten den 1 september och ersätter Erik Forsberg som tillträtt tjänsten som Managing Director på EIT Health Scandinavia.

 

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll