Papperskjol för gynundersökningar.

Den blå papperskjolen är lanserad

En pappersbaserade gynkjol har nyligen lanserats på marknaden.

iHubs Sweden Bioekonomi Den blå papperskjolen är lanserad

Ökad integritet och färre uteblivna besök hos gynekologen. Det är några av de effekter som nystartade företaget MeCovers vill uppnå med sin pappersbaserade gynkjol som nyligen lanserades på marknaden.

– Kjolen är till för att värna patienternas integritet vid blottande undersökningar. Egentligen är det otroligt att ingen tänkt på det tidigare, men jag tror att kvinnor födda före 1980 inte har ifrågasatt situationen tidigare. Men den yngre generationens kvinnor skulle inte acceptera det utan ber om något att skyla sig med, säger grundaren Giselle Essé Hyvönen till Paper Province webb.

Passar lika bra för män

En färsk Sifo-undersökning visar att drygt 60 procent av tillfrågade kvinnor uppgett att de känner sig obekväma vid ett gynekologiskt besök, och så många som 72 procent är positiva till en lösning för att kunna skyla sig på underkroppen. En statistik som gör det ännu mer tydligt – att MeCovers verkligen behövs. Men det är inte bara kvinnor som kan använda plagget, det passar lika bra för mäns sjukvårdsbesök. Bakom kjolen och bolaget står entreprenörerna Giselle Essé Hyvönen, Karin Vangstad och Helena Levin.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll