Peter Kylin, patentingenjör Hynell Intellectual Property .

Erfarna patentingenjörer blir medlemmar i Paper Province

Hynell Intellectual Property är patentbyrån med den personliga framtoningen. Sedan årsskiftet är de nya medlemmar i bioekonomiklustret Paper Province, som är en av landets Vinnväxtmiljöer.

Foto: Peter Kylin, patentingenjör Hynell Intellectual Property .
iHubs Sweden Bioekonomi Erfarna patentingenjörer blir medlemmar i Paper Province

Hynell Intellectual Property är patentbyrån med den personliga framtoningen. Sedan årsskiftet är de nya medlemmar i bioekonomiklustret Paper Province, som är en av landets Vinnväxtmiljöer.

– Om vi får säga det själva finns det nog ingen byrå som har en sådan kompetens när det gäller pappersindustrisidan som vi har. Vi är en grupp erfarna patentingenjörer som har fantastiskt roligt på jobbet. Ett kundnära arbetssätt och ett trevligt bemötande är några av firmans viktigaste ledord, säger Peter Kylin, patentingenjör Hynell Intellectual Property.

Byrån startade 1977 i Hagfors, något som var ovanligt på den tiden.

– Traditionellt sett fanns alla patentbyråer i Stockholm, naturligtvis för att det är där Patent- och registreringsverket ligger, säger Peter Kylin.

Grundaren Magnus Hynell var först anställd som patent- och varumärkesansvarig på Uddeholm i Hagfors. När företaget sålde delar av sin verksamhet blev det mindre att göra och han öppnade egen byrå. Tack vare IT-lösningar såg Magnus Hynell till att hans firma konkurrerade på samma villkor som patentbyråerna i storstaden.

– När Magnus trappade ner 1998 erbjöd han mig att ta över. Det gjorde jag gärna med tanke på att hans byrå var mycket mer responsiv mot kunderna än jag upplevde att de i Stockholm var, säger Peter Kylin på patentbyrån som har totalt 40 anställda.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Sandra Sundbäck, vd för Paper Province.

Så ska digitalisering i Värmland ta fart

Bioekonomi

Paper Province, Karlstads universitet och Region Värmland ska, tillsammans med flera viktiga aktörer, ta fram en färdplan som ska öka digitaliseringen i Värmland, berättar Sandra Sundbäck, vd på Paper Province (bilden ovan). För många företag och organisationer är digitalisering nödvändig för framtida överlevnad och utveckling. Den spelar även en viktig roll i vår framtida utbildning, hälso- […]

Publicerad: 3 februari, 2021