Fokus på Smart Textiles i ny tv-serie

iHubs Sweden Smarta textilier Fokus på Smart Textiles i ny tv-serie

I en ny tv-produktion, som är tänkt att sändas i höst, ska programledaren David Sundin och forskaren Emma Frans utforska innovativa saker som vi kan komma att omge oss med i framtiden. Ett av avsnitten, som bland annat ska handla om smarta textilier, spelades in hos Science Park Borås och Smart Textiles tillsammans med Nils-Krister Persson, forskare på Smart Textiles och ansvarig för Smart Textiles Technology Lab.

Grundidén i programserien är att David Sundin och forskaren Emma Frans samtalar med experter och provar sig fram bland saker och prototyper som kan komma att användas av oss vanliga människor någon gång i en något sånär närliggande framtid.

Produktionsteamet för tv-serien, som får namnet Framtiden runt hörnet, fastnar bland annat för gardiner som ändrar färg, ett linne som mäter hjärtfrekvens och ett par 3d-printade skor. Man kikar också på textil som kan spela musik, en uppblåsbar cykelhjälm och en t-shirt sydd i PVA-tyg och som kan läggas på komposten när man inte vill ha den längre.

Framtiden runt hörnet som produceras av produktionsbolaget Nexiko ska, om allt går som planerat, visas under hösten 2020.

Läs mer på Smart Textiles webb.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Susanne Nejderås, Smart Textiles.

Smart Textiles i unikt samarbete med Stanford University

Smarta textilier

Smart-shirt är ett unikt första samarbete mellan Smart Textiles vid Högskolan i Borås och Stanford University. Smart Textiles, som är en del av Science Park Borås och med en grund i Vinnovas VInnväxtprogram, är tillsammans med Textilhögskolan en erkänd aktör internationellt inom textil förnyelse. Ett prestigefullt stipendium från Knut och Alices Wallenbergs Stiftelse har gett […]

Publicerad: 15 februari, 2021