Henrik Dahl, vd för FPX.

Future Position X i Gävle får ny vd

Henrik Dahl heter den nye verksamhetsansvarige för Future Position X i Gävle, ett Vinnväxt-initiativ med mål att bygga smartare städer.

Foto: Henrik Dahl, vd för FPX.
iHubs Sweden Geografisk information Future Position X i Gävle får ny vd

”Att bygga smarta, hållbara och livskraftiga städer som gör det möjligt att hantera och vända den negativa utvecklingen som vårt klimat står inför är en utmaning som motiverar mig.”

Det skriver Henrik Dahl när han kliver på den nya rollen som vd för Vinnväxt-initiativet Future Position X i Gävle.

”Den starka förbindelsen med allmänheten genom kommunen, regionen, akademin, andra kluster och myndigheter är en stor styrka för Future Position X. Genom att lägga till de styrkor som den privata industrin har kan Future Position X vara en länk och möjliggörare genom strategiska samarbeten”, fortsätter Henrik Dahl.

Läs mer om Future Position X och Henrik Dahl.

Future Position X är ett Vinnväxt-initiativ, delfinansierat av innovationsmyndigheten Vinnova.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

FPX Innovationsarena

FPX lanserar Innovationsarenan för geografisk samhällsdata

Geografisk information

I dagarna har innovationshubben FPX i Gävle lanserat sin nya dataplattform Innovationsarenan. Det är en plattform för stora mängder data som kan återspegla ett helt samhälle, där datalager kan kombineras i olika typer av modeller. Till exempel kan man kombinera data från rörelsesensorer och väderprognoser för att förutspå hur många människor som kommer att befinna sig […]

Publicerad: 5 februari, 2021