Gävle satsar på innovation

Teknisk och social innovation var i fokus när Vinnväxt-initiativet Future Position X och en mängd organisationer i Gävle samlades till workshop.

iHubs Sweden Geografisk information Gävle satsar på innovation

Bilden ovan: Samtal om innovation i Gävle när deltagare möttes i en workshop. Foto: Future Position X.

Vinnväxt-initiativet Future Position X, som ingår i ett program finansierat av Vinnova, och Gävle kommun har genomfört en workshop med syfte att identifiera idéer och förslag för ett självständigt liv för alla medborgare som bor, arbetar och vistas i Södra Hemlingby.

– Det här är ett positivt steg för oss att stärka utvecklingen av Gävle med Gävlebor i alla åldrar, säger Göran Arnell, kommundirektör.

Deltagare i workshopen kom från kommun, region, lokala företag och utbildningsorganisationer och delades upp i sex grupper (förskola, skola, medborgare, sport / fritidstider, äldre och specialboende). Varje grupp handleddes av av Future Position X och Gävle kommun.

Gävle Innovation Hub

Senare i vår, 7 mars, kommer Future Position X att vara med och inviga Gävle Innovation Hub. Det blir ett fysiskt nav och en lokal för alla föreningar eller verksamheter som arbetar med innovation i Gävle. Den gemensamma aktivitetsytan kommer bli en naturlig mötesplats i Gävle för innovation, företagande och nätverkande. Människor, företag och akademier ska ha smidig tillgång till en gemensam stödstruktur för att så snabbt som möjligt och med så hög kvalitet som möjligt komma igång med innovationsprocesser.

Förutom Future Position X kommer ALMI, UF, Drivhuset 24, Coompanion, Nyföretagarcentrum, Region Gävleborg, Högskolan i Gävle, Movexum och Gävle kommun ha verksamheter i lokalerna.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Grön energi

Rättvis omställning till fossilfritt samhälle

Geografisk information

Future Position X deltar i forskningsprogrammet FAIRTRANS som med civilsamhällets erfarenheter och engagemang ska underlätta och påskynda en rättvis klimatomställning. Programmet samfinansieras av Formas och Mistra och tilldelas totalt 40 MSEK över fyra år. Som meddelats tidigare via pressmeddelande samfinansierar Formas och Mistra forskningsprogrammet FAIRTRANS med en vision att skapa en samhällsomställning som bidrar till […]

Publicerad: 17 augusti, 2021