Cecilia Åkerblom, Accelerator Manager vid PEAK Accelerator.

Hållbar energi präglar startup-bolag i PEAK Accelerator

iHubs Sweden Sport och outdoor Hållbar energi präglar startup-bolag i PEAK Accelerator

PEAK Accelerator tar in 13 nya startup-bolag med innovativa lösningar för hållbara energisystem med förnybara energikällor och en klimatsmart energikonsumtion.  

– I årets program har vi bolag från hela Sverige med startups från forsknings- och innovationsmiljöer i Lund, Göteborg, Stockholm, Sundsvall, Östersund och Åre, säger Cecilia Åkerblom, Accelerator Manager, PEAK Accelerator.

Antagna bolag är Acamp,  Collactivate, E-GO, Emulate Energy, Glenntex, Guestbike, GoClimate, Haldor, 2D fab, Kang, Playmaker, Streamify och TempOnline.

Bolagen erbjuder spännande och innovativa lösningar inom områden som energiomställningen till ett klimatsmart samhälle, framtidens mobilitet, hållbart friluftsliv och turism, trygga bostäder, digitala event och digitaliserad utbildning.

De bolag som antas till PEAK Accelerator får möjlighet till individuella möten med erfarna grundare och investerare från hela Sverige. Kerstin  Cooley, managing partner i Brightly Ventures och Elisabeth Thand Ringqvist, affärsängel i E14 Invest är engagerade som mentorer. Även serieentreprenören Hans Victor som varit med i tidiga investeringar i First Vet  och Sportamore och Ulrika Viklund med en bakgrund från Spotify är en del av programmet.

För att verkligen möta ett grundarteam där de befinner sig och bidra till nästa steg i tillväxtresan är programmet processorienterat och utgår från de utmaningar företagen står inför. Vanliga teman är kapitalanskaffning, att hitta nya kunder och att lyckas med internationella etableringar.  Programmet startar årligen i augusti och avslutas på Åre Business Forum i mars.

Läs mer om årets startups i PEAK Accelerator.

PEAK Accelerator drivs av Peak Innovation och är finansierat av Europeiska regionala utvecklingsfonden, Region Jämtland Härjedalen, Åre kommun, Jämtkraft, House Be och E14 Invest.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Lars Ekström

Ny vd för Peak Innovation

Sport och outdoor

Lars Ekström har utsetts till ny vd för Peak Innovation. Han efterträder Mikael Jonsson som lämnar Peak Innovation för posten som vd för Destination Östersund. Lars kommer närmast från rollen som investeringsdirektör vid Inlandsinnovation AB, Östersund, där han ansvarat för nyinvesteringsverksamheten, kapitalinhämtningar och investeringar i portföljbolag. Stort fokus har varit på värdeskapande aktiviteter för entreprenörer […]

Publicerad: 9 februari, 2021