Headset kopplas till artificiell intelligens

Berger Neurorobotics vann pris vid Robotdalen Innovation Award 2017. Nu har första prototypen till bolagets AI-headset kommit.

iHubs Sweden Robotteknik Headset kopplas till artificiell intelligens

Bilden ovan: Grundarna av Berger Neurorobotics vid prisceremonin hos Robotdalen i början av 2017. Nu har första  prototypen till deras headset presenterats. Foto: Robotdalen/Berger Neurorobotics.

Berger Neurorobotics är ett bulgariskt-danskt startup-bolag som skapar bärbar teknisk utrustning som drivs genom artificiell intelligens (AI). År 2017 vann de specialpriset Emerging Technologies Award vid Robotdalen Innovation Award.

Bolaget har utvecklat ett bärbart headset med en teknologi som gör att datorer kan tyda en persons känslomässiga tillstånd genom sensorer som läser och känner av personens kropp och hjärna.

Teknologin mäter hjärnsignaler, hjärtfrekvens och hudrespons i realtid och förstår mänskliga känslomässiga och kognitiva tillstånd som koncentration, arbetsbelastning, trötthet, stress, med mera.

Nu har de första prototyperna på headsetet kommit meddelar Vinnväxt-initiativet Robotdalen på sin hemsida. Ett headset finns för närvarande i en produktutställning på Expectrum i Västerås.

Förutom headsetet skapar Berger Neurorobotics även kraftfulla verktyg för realtidsdataanalys och visualisering, samt en motor för en kognitiv intelligens-chatbot. Dessa kan användas för att utveckla smarta applikationer som till exempel verktyg för att mäta emotionella tillstånd på en arbetsplats eller konversationsapplikationer för olika terapier.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll