propellLogo

Innovation i Sverige får ny regional organisation

iHubs Sweden Innovation i Sverige får ny regional organisation

Fiber Optic Valley och Propell Innovation tar det gemensamma namnet Propell. Målet är att främja innovationsförmåga och hållbar regional tillväxt i ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun, Region Gävleborg och forskningsinstitutet RISE.

– Genom det gemensamma namnet Propell blir vi framförallt tydligare i vår kommunikation och vi kan lägga ännu mer energi på att jobba tillsammans med våra målgrupper – idébärare, blivande och befintliga företag samt organisationer, säger Mattias Öhr, chef för Propell, i ett uttalande på den nya webbplatsen Propell.

Propell vill erbjuda transformationsledare, idécoacher och expertis inom bland annat hållbar och digital omställning. Den nya organisationen är en del av det regionala innovationssystemet och kan genom ett samarbete med forskningsinstitutet RISE bidra med stöd från tidig idéutveckling till klivet in på en internationell marknad.

Klustersamarbetet sker mellan företag, akademi, ideell- och offentlig verksamhet, något som exempelvis den tidigare organisationen Fiber Optic Valley har lång erfarenhet av som Vinnväxtmiljö inom Vinnova.

Läs mer om den nya organisationen Propell inom innovation i Sverige.

envelope-o print twitter facebook linkedin