SIP STRIM innovationstävling

Innovationer för gruv- och metallindustrin kan vinna 600.000 kronor

Det strategiska innovationsprogrammet SIP STRIM utlyser nu sin årliga innovationsidétävling inom gruv- och metallindustrin!

iHubs Sweden Innovationer för gruv- och metallindustrin kan vinna 600.000 kronor

Tävlingen, där vinnaren kan få 600 000 kronor, är en unik chans för leverantörer, entreprenörer och andra intressenter inom gruv- och metallindustrin att presentera sin idé och därigenom ges chansen att förverkliga den, meddelar STRIM via sin hemsida.

Fram till den 13 maj 2020 kan du lämna din idé till STRIMs innovationsidétävling. Därefter väljer juryn åtta bidrag som får pitcha sin idé inför jury och publik den 10 juni på Euro Mine Expo i Skellefteå.
Notera att på grund av utvecklingen kring coronautbrottet och Covid-19 kan formatet för pitcheventet ändras liksom datum. Håll utkik på SIP STRIMs webb för eventuella ändringar.

Läs mer och skicka in din idé via STRIMs hemsida!

Det strategiska innovationsprogrammet SIP STRIM (Strategiska innovationsprogrammet för svensk gruv- och metallutvinnande industri) är en del av Vinnovas, Energimyndighetens och Formas satsning på strategiska innovationsområden (SIP).

Svar på samhällsutmaningar

Satsningen på strategiska innovationsområden syftar till att skapa förutsättningar för internationell konkurrenskraft och hållbara lösningar på globala samhällsutmaningar, exempelvis tillgång till råvaror och hållbar råvaruproduktion. Inom innovationsprogrammen samverkar företag, akademi och andra organisationer, och alla som vill bidra till nya innovationer inom området är välkomna att söka finansiering.

Målet för SIP STRIM är att stärka konkurrenskraften för svensk gruv- och metallutvinnande sektor.

envelope-o print twitter facebook linkedin