Paper Province vinner utmärkelse som Cluster Management Excellence Gold.

Kluster i Europa inspireras av Paper Province

Värmländska Vinnväxt-initiativet Paper Province delar med sig av inspiration till östeuropeiska innovationskluster.

iHubs Sweden Bioekonomi Kluster i Europa inspireras av Paper Province

Bilden ovan: Maria Hollander, vd Paper Province, åker till Litauen för att möta innovationskluster från Östeuropa och berätta om att vara ett kluster i Europa och hur Paper Province blivit utsedd till Cluster Management Excellence Gold. Foto: Paper Province.

Maria Hollander, vd Paper Province, kommer att vara huvudtalare vid MITA-seminariet i den litauiska huvudstaden Vilnius den 9 maj.

– Som vd för ett Gold Cluster är jag inbjuden att inspirera Cluster Managers från Östeuropa. Jag är smickrad att ha möjlighet att berätta för dem om vår resa till att bli ett Gold Cluster, säger Maria Hollander.

Kluster i Europa

Det var 2018 som Paper Province tilldelades Cluster Management Excellence Gold – den högsta utmärkelsen som delas ut av European Cluster Excellence Initiative (ECEI). Paper Province är ett kluster och Vinnväxt-initiativ, delfinansierat av Vinnova, inom skogsbaserad bioekonomi.

– Det är en kvalitetsstämpel. Vi blir mer synliga internationellt och när andra kluster i Europa söker partners söker de efter guldkluster. För våra medlemmar innebär det att vi blir en effektivare organisation som kan göra ännu bättre tjänster, sade Magnus Persson från Paper Province i samband med utmärkelsen.

Läs mer på iHubs Sweden om Paper Province som ett Gold Cluster.

Seminariet vid MITA, som är byrån för vetenskap, innovation och teknik i Litauen, handlar om teambuilding, erfarenhetsutbyte och att lära sig om kommunikation. Två övningar som innehåller storytelling och att skriva en kommunikationsstrategi finns på agendan.

– Hur får vi människor att följa med på storytelling? Vi har olika åsikter om utmaningarna, men vi måste hitta en gemensam bild av klustrets roll och bidraget till regionen, landet eller världen. Därför prövar vi olika berättelser till olika målgrupper, säger Maria Hollander.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll