Lars Ekström

Ny vd för Peak Innovation

iHubs Sweden Sport och outdoor Ny vd för Peak Innovation

Lars Ekström har utsetts till ny vd för Peak Innovation. Han efterträder Mikael Jonsson som lämnar Peak Innovation för posten som vd för Destination Östersund.

Lars kommer närmast från rollen som investeringsdirektör vid Inlandsinnovation AB, Östersund, där han ansvarat för nyinvesteringsverksamheten, kapitalinhämtningar och investeringar i portföljbolag. Stort fokus har varit på värdeskapande aktiviteter för entreprenörer i bolag såsom utveckling av strategier, personal, styrelsearbete, digitalisering och finansiering.

Bakom sig har han en lång erfarenhet av att jobba med entreprenörsledda bolag från olika finansiella riskkapitalbolag, bland annat sex år på Verdane Capital med ansvar för investeringsprocesser och genomförande av ett stort antal investeringar och aktivt ägande som ledamot i ett flertal portföljbolag.

Under hösten har Lars via rollen som ordförande, bistått ett tidigare Peak Innovation inkubatorbolag, Streamify med säte i Östersund. Streamify har en börsnotering och kapitalanskaffning där bolaget noterades på Spotlight 25 januari 2021.

– Peak Innovation utvecklar en organisation och samverkan med näringsliv, akademin och offentlig sektor för att stimulera ett innovationsdrivet entreprenörskap och stötta etablerade företag att utveckla nya värden, tjänster och produkter. Vi är mycket stolta över att vi nu knutit till oss Lars Ekström som tillsammans med en stark organisation fortsätter utveckla innovationskraften i regionen, säger Marie Fossum Strannegård, styrelseordförande för Peak Innovation.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll