Att komma in med en ny produkt, en ny teknologi och ett nytt varumärke som förändrar grunden för hur hockeyträning ska läggas upp och hur spelare kan röra sig i matchsituationer innebär på så många plan något genomgående nytt, säger Per Mårs, grundare av Flow Motion Technology med Marsblades.

Nya skridskoskenan en revolution för hockeyvärlden

Ett helt nytt sätt att åka skridskor kommer att revolutionera hockeyvärlden. Svenska ishockeyskenan från Marsblade med den patenterade teknologin Flow Motion Technology har utsetts till årets innovation av Sportfack.

iHubs Sweden Sport och outdoor Nya skridskoskenan en revolution för hockeyvärlden

Bilden ovan: Att komma in med en ny produkt, en ny teknologi och ett nytt varumärke som förändrar grunden för hur hockeyträning ska läggas upp och hur spelare kan röra sig i matchsituationer innebär på så många plan något genomgående nytt, säger Per Mårs, grundare av Flow Motion Technology med Marsblades. Foto: Marsblade.

– Marsblade Ice Holder på god väg att förändra hockeyvärlden. Att innovationen är utvecklad i lilla Östersund och även vinner mark inom skidåkning gör inte saken sämre.

Under hockeysäsongen 17/18 gjorde skenan debut i svenska hockeyligan SHL med Växjö Lakers kapten Liam Reddox, som tog sitt lag hela vägen till SM-guld. Säsongen 18/19 nådde bolaget en enorm milstolpe då produkten blev officiellt godkänd och debuterade i världens bästa hockeyliga NHL.

Den patenterade gung-funktionen i skenan möjliggör de bästa av två världar, mer stål i isen för ökad hastighet samt tyngdpunktsförflyttning för snabbare svängar. Skenan ger dessutom spelaren bättre balans och är mer energieffektiv.

Hans Victor, vd Marsblade, med beviset på utmärkelsen som Årets Innovation 2018.

Hans Victor, vd Marsblade, med beviset på utmärkelsen som Årets Innovation 2018.

Sedan produkten lanserades i SHL och NHL har efterfrågan varit enorm bland proffsspelare och skridskocoacher runt om i världen.

– Vi är övertygade om att skenan kommer användas av många nyckelspelare i NHL nästa säsong. Vi är på god väg att sätta en ny standard inom hockeyn, på samma sätt som carvingskidan förändrade och satte en ny standard inom den alpina industrin, säger innovatören Per Mårs.

– Även investerare och ledande hockeyvarumärken har visat stort intresse för teknologin och vi räknar med att påbörja licensdiskussioner inom kort, säger bolagets vd Hans Victor.

Marsblade har fått stöd av Vinnväxt-initiativet Peak Innovation, som är delfinansierat av innovationsmyndigheten Vinnova.

Professionella hockeyspelaren Niklas Kronwall i en intervju efter att ha provat Marsblades:

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Cecilia Åkerblom, Accelerator Manager vid PEAK Accelerator.

Hållbar energi präglar startup-bolag i PEAK Accelerator

Sport och outdoor

PEAK Accelerator tar in 13 nya startup-bolag med innovativa lösningar för hållbara energisystem med förnybara energikällor och en klimatsmart energikonsumtion.   – I årets program har vi bolag från hela Sverige med startups från forsknings- och innovationsmiljöer i Lund, Göteborg, Stockholm, Sundsvall, Östersund och Åre, säger Cecilia Åkerblom, Accelerator Manager, PEAK Accelerator. Antagna bolag är Acamp, […]

Publicerad: 28 juni, 2021