Ola Norén

Ola Norén ny styrelseordförande i Automation Region

iHubs Sweden Automation Ola Norén ny styrelseordförande i Automation Region

Om fem år ska Automation Region vara Europas ledande innovationsmiljö för automation. Det är en djärv vision som nye styrelseordförande Ola Norén pekar på i en ledare på organisationens hemsida.

Automation Region består av tre delar – en ideell förening med drygt 150 medlemmar och partner, ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning samt en centrumbildning vid Mälardalens högskola.

Finansieringen under 2020 kom till största del från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova i form av Vinnväxtprogrammet. Utöver det finansieras verksamheten med medlemsavgifter samt med medel från offentliga regionala och nationella aktörer.

Ola Norén jobbar på ABB i en roll som Head of Channel Management på ABB Process Automation. Han skriver i sin ledare:

”Redan idag spelar Automation Region en viktig roll som en neutral plattform för utvecklingsfrågor inom industrin. Det finns ett behov av en brygga mellan akademi och företag för att fånga upp behov och skapa möjligheter för samarbeten och utvecklingsprojekt. Den rollen har Automation Region, och det gäller nu att utveckla nätverket till att bli en tydlig plattform som för talan för svensk industri. För att nå dit behöver vi våga driva en större agenda, såväl nationellt som internationellt.”

Bild ovan: Ola Norén. Foto: Automation Region.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Industriforskarskolans budget är på 75 miljoner kronor. På bilden syns roboten Yumi från ABB, en av flera partners i samarbetet. Bilden från ett annat tillfälle.

SEK 75 million for industrial research school in automation

Automation

The industrial research school at Mälardalen University is named the Automation Region Research Academy (ARRAY) and comprises 15 PhD candidates. Automation Region and Robotdalen are part of the collaboration together with ABB, Volvo CE, Skanska, Sandvik, First Control, and RISE SICS Västerås. The Knowledge Foundation grant SEK 32 million to the project. Industrial Robotics ”For Robotdalen, […]

Publicerad: 14 januari, 2018
stickningsmaskin

Automation av textilindustri för bättre miljö

Automation

Nya miljökrav gör att textilindustrin söker nya metoder. Automation Region och Science Park Borås vill undersöka hur automation inom textil produktion kan skapa nya innovationer. Textilindustrin har hittills inte automatiserats i speciellt stor utsträckning, mycket på grund av tillgång till billig arbetskraft i låglöneländer. Nya miljökrav, stora utmaningar för global distribution och en ambition om […]

Publicerad: 25 augusti, 2021