Ola Norén

Ola Norén ny styrelseordförande i Automation Region

iHubs Sweden Automation Ola Norén ny styrelseordförande i Automation Region

Om fem år ska Automation Region vara Europas ledande innovationsmiljö för automation. Det är en djärv vision som nye styrelseordförande Ola Norén pekar på i en ledare på organisationens hemsida.

Automation Region består av tre delar – en ideell förening med drygt 150 medlemmar och partner, ett aktiebolag med särskild vinstutdelningsbegränsning samt en centrumbildning vid Mälardalens högskola.

Finansieringen under 2020 kom till största del från Sveriges innovationsmyndighet Vinnova i form av Vinnväxtprogrammet. Utöver det finansieras verksamheten med medlemsavgifter samt med medel från offentliga regionala och nationella aktörer.

Ola Norén jobbar på ABB i en roll som Head of Channel Management på ABB Process Automation. Han skriver i sin ledare:

”Redan idag spelar Automation Region en viktig roll som en neutral plattform för utvecklingsfrågor inom industrin. Det finns ett behov av en brygga mellan akademi och företag för att fånga upp behov och skapa möjligheter för samarbeten och utvecklingsprojekt. Den rollen har Automation Region, och det gäller nu att utveckla nätverket till att bli en tydlig plattform som för talan för svensk industri. För att nå dit behöver vi våga driva en större agenda, såväl nationellt som internationellt.”

Bild ovan: Ola Norén. Foto: Automation Region.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Svensk automation på världsscenen i Hannover

Automation

Bilden ovan: Svenska mässan och Automation Region finns med på världens största industrimässa, Hannover Messe, med en automationspaviljong. På bilden syns Annika Persson, affärsutvecklare Svenska mässan, och Catarina Berglund, verksamhetsledare Automation Region. Foto: Svenska mässan/Automation Region. Första veckan i april riktas världens blickar mot svensk industri och innovation. Sverige är partnerland till årets Hannover Messe, […]

Publicerad: 30 mars, 2019