På väg mot hållbar turism

Hållbarhetsfrågor inom turism- och outdoor-branschen kan bara lösas genom samarbete för att hela industrin ska kunna förvandlas, konstaterades vid ett hållbarhetsmöte för branschen.

iHubs Sweden Sport och outdoor På väg mot hållbar turism

Foto: AdobeStock/Jag_cz.

Den 26-27 maj möttes en internationell grupp från turism- och utomhusindustrin tillsammans med hållbarhetsexperter vid Monviso-institutet i Italien för att ta fram en långsiktig vision och strategi för hållbarhetssamarbete. European Outdoor Group var värd för workshopen som leddes av det svenska konsultbolaget Sustain in Time. Joel Svedlund, hållbarhetsprojektledare vid Peak Innovation, deltog för att bidra med ett skandinaviskt industri- och innovationsperspektiv.

Läs mer om mötet.

Det växande turism- och utomhusintresset i världen innebär allt större affärsmöjligheter för utomhusvarumärken. Samtidigt står industrin inför många utmaningar kring hållbarhet, bland annat klimatförändringar, giftiga kemikalier, arbetsförhållanden, cirkulära affärsmodeller och spridningen av mikroplastik – för att nämna några exempel.

– Många europeiska varumärken inom turism gör enastående insatser inom hållbarhet. Men för att uppnå förändringar genom hela försörjningskedjor och för att hela industrisystem ska omvandlas krävs samarbete i stor skala, säger Joel Svedlund, Peak Innovation, som har en lång historia som Vinnväxt-initiativ, delfinansierat av innovationsmyndigheten Vinnova.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll