Robot vinner pris för dansföreställning

Nu prisas ABB-roboten som tillsammans med en dansare framförde Våroffer på Kulturhuset i Stockholm. Vinnväxt-initiativet Robotdalen låg bakom programmering av roboten.

iHubs Sweden Robotteknik Robot vinner pris för dansföreställning

Foto ovan: Håkan Larsson.

Sedan hösten 2017 delar Stockholms Handelskammare ut utmärkelsen Boosting the Capital. Priset går till initiativ vars insatser på olika sätt bidragit till att göra huvudstadsregionen bättre. Nyligen tilldelades ABB:s industrirobot IRB 6620 priset ”Boosting the Capital” från Stockholms Handelskammare.

– Jag är glad att meddela att vi tilldelar ABB Boosting the Capital-priset för medverkan i föreställningen ”Våroffer”. Framtiden drivs av nya idéer och innovationer. Med ett kreativt grepp visar ni hur samhället och teknologin kan utvecklas sida vid sida, och bygger samtidigt broar mellan huvudstadsregionens kulturliv och morgondagens teknik. På så sätt har ABB bidragit till ett mer attraktivt Stockholm, säger Batuhan Kutlu, Policy research och analys, Stockholms Handelskammare.

Föreställningen är ett samarbete mellan ABB och Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm där ABB:s stora traditionella industrirobot IRB 6620 dansar med Fredrik ”Benke” Rydman. Det är ett nytt koncept inom dansens värld som visar roboten i en annan miljö jämfört med den traditionella industrimiljön.

Uppdraget att programmera den 900 kilo tunga dansande roboten utfördes av Vinnväxt-initiativet Robotdalen.

– Efter allt förberedande arbete med föreställningen som visar på samspelet mellan robot och människa är jag väldigt glad och tacksam över att det uppmärksammas med den här utmärkelsen av Stockholms Handelskammare, säger Ingemar Reyier, projektledare och specialist, ABB Sverige, som fick ta emot diplomet, under en lunchceremoni den 23 oktober 2018 på Stockholms Handelskammare.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll