Så ska unga lockas till skogsindustrin

iHubs Sweden Bioekonomi Så ska unga lockas till skogsindustrin

Inom skogsindustrin är kompetensförsörjningen ofta ett problem. Samtidigt upplever många unga att det är svårt att välja utbildning och yrke. Hur kan vi bli bättre på att prata om skogsindustrin som en riktig framtidsbransch? Det är temat på Wood Talk nästa vecka, på onsdag den 24 mars.

I höstas inledde Paper Province en serie med digitala halvtimmesträffar där lyssnarna får lära känna spännande människor, inspireras och få kunskap. Nu är det dags för den femte Wood Talk där Ulrik Hoffman, vd på Ungdomsbarometern (UB) deltar. Ungdomsbarometern är Sveriges ledande analysföretag när det gäller vad unga tycker, tänker och gör.

Attrahera nästa generation

Ulrik Hoffman har arbetat i närmare 15 år inom ett stort antal branscher. Genom UB:s studier vet han hur ungas vanor ser ut och vad som styr framtidsvalen, uppgifter som kan hjälpa arbetsgivare och skolor att attrahera nästa generations talanger.

På Wood Talk fokuserar han på framtidens arbetskraft inom skogsindustrin, hur ungas bild av skogsindustrin ser ut och vad företagen kan göra för att väcka ungdomarnas uppmärksamhet.

Följ sändningen Wood Talks.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll