Samarbete nyckeln till industrins digitalisering

Den viktigaste nyckeln för att svensk industri ska lyckas inom den digitala transformeringen är samtal och samarbeten, menar Björn Jonsson, ABB, ordförande Automation Region, i en ledare på Automation Regions webb.

iHubs Sweden Automation Samarbete nyckeln till industrins digitalisering

Bilden ovan: Samarbete är grunden till industrins digitalisering, menar Björn Jonsson, ABB och ordförande i Automation Region.

”Det är när vi hjälps åt, stora som små, att komma vidare som vi kan hitta nya vägar och bära ledartröjan för svensk industri”, skriver Björn Jonsson.

”Låt oss samtala, öppna våra verktygslådor och gemensamt ta fram nya och bättre verktyg. I digitaliseringsarbetet behöver etablerade företag prata med start-ups, samhälle och akademi genom forum som Automation Region”, fortsätter han.

Automation Region är som ett Vinnväxt-initiativ en viktig katalysator för att skapa samarbeten och mer kreativitet. Björn Jonsson påpekar att det är just genom utökade samarbeten och dialoger som konkurrenskraften kan öka och det i sin tur innebär att nya tillverkningsprocesser och affärsmodeller kommer introduceras.

Läs hela Björn Jonssons ledare.

 

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

stickningsmaskin

Automation av textilindustri för bättre miljö

Automation

Nya miljökrav gör att textilindustrin söker nya metoder. Automation Region och Science Park Borås vill undersöka hur automation inom textil produktion kan skapa nya innovationer. Textilindustrin har hittills inte automatiserats i speciellt stor utsträckning, mycket på grund av tillgång till billig arbetskraft i låglöneländer. Nya miljökrav, stora utmaningar för global distribution och en ambition om […]

Publicerad: 25 augusti, 2021