Sandra Sundbäck, ny vd för Paper Province.

Sandra Sundbäck ny vd för Paper Province

Näringslivsprofilen Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny vd för bioekonomiklustret Paper Province.

Foto: Sandra Sundbäck, ny vd för Paper Province.
iHubs Sweden Bioekonomi Sandra Sundbäck ny vd för Paper Province

Näringslivsprofilen Sandra Sundbäck från Karlstad blir ny vd för bioekonomiklustret Paper Province.

Hon startar sitt uppdrag i augusti då hon tar över stafettpinnen efter nuvarande vd Maria Hollander.

Sandra Sundbäck kommer närmast från en tjänst som hållbarhets- och kommunikationschef på Volvo Construction Equipment i Arvika.

– Det känns jättespännande att ta sig an den här nya utmaningen och vara med och arbeta på Paper Province för en hållbar framtid. Mina starkaste sidor är nätverkande, relationsbyggande och mitt kommunikativa ledarskap och det är viktiga delar i den här rollen, säger hon.

Olika ledarroller

Sandra har haft olika ledarroller även innan tiden på Volvo, bland annat på reklambyrån Advant och Värmlands Idrottsförbund. Hon är också grundare av kompetensnätverket Wink, Women in Karlstad. Sandra har studerat kommunikation, hållbarhet och statsvetenskap och har en bakgrund som moderator och föreläsare.

Företagande och hållbarhetsfrågor ligger henne varmt om hjärtat.

– För mig är Paper Province ett viktigt kluster för att sätta bioekonomi och innovation på kartan, säger hon.

Ser fram emot att lära sig mer

Paper Province är ett världsledande företagskluster med över 100 medlemsföretag. Den tillträdande vd:n ser medlemsfrågorna som mycket viktiga.

– Den samlade kraften och kompetensen hos medlemsföretagen är en otrolig styrka. Jag ser fram emot att lära mig mer om allt som görs inom ramen för Paper Province och längtar efter att få komma igång efter sommaren, säger hon.

Paper Province ordförande Ola Brundin har varit med genom hela processen och är mycket nöjd.

– Vi är glada över att ha rekryterat Sandra Sundbäck som ny vd för Paper Province. Sandras bakgrund som nätverksdrivande kommunikatör och ledare är en perfekt matchning för uppdraget att ta Paper Province in i framtiden, säger han.

Foto: Paper Province.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Sandra Sundbäck, vd för Paper Province.

Så ska digitalisering i Värmland ta fart

Bioekonomi

Paper Province, Karlstads universitet och Region Värmland ska, tillsammans med flera viktiga aktörer, ta fram en färdplan som ska öka digitaliseringen i Värmland, berättar Sandra Sundbäck, vd på Paper Province (bilden ovan). För många företag och organisationer är digitalisering nödvändig för framtida överlevnad och utveckling. Den spelar även en viktig roll i vår framtida utbildning, hälso- […]

Publicerad: 3 februari, 2021