Linköpings domkyrkan i 3D.

Se domkyrkan i 3D

Foto: Linköpings domkyrkan i 3D.
iHubs Sweden Visualisering och bildanalys Se domkyrkan i 3D

Linköpings Domkyrka är fantastisk. Det tycker både Linköpingsbor och turister. Nu har du möjlighet att få syn på ännu fler detaljer, tack vare Linköpingsbolaget Spotscale, berättar Visual Sweden på sin webb.

– Vi har under många år samarbetat med ett annat östgötskt bolag, Interspectral i Norrköping. De kan simulera bakåt i tiden och har bland annat gjort en modell av Linköpings slotts- och domkyrkomuseum, säger Ludvig Emgård, VD för Spotscale.

På två stora skärmar kan man se hur slottet byggts upp genom åren, med teknik från Spotscale och Interspectral, som båda är Visual Sweden-bolag.

Interspectrals unika visualiseringsplattform möjliggör en historisk presentation baserat på Spotscales detaljerade modeller. Arbetet med slottet ledde till ytterligare ett uppdrag där Spotscale har fångat Domkyrkans detaljer.

– Med den virtuella Domkyrkan kan man förstå renoveringsbehov framåt i tiden. Jag cyklar förbi nästan varje dag och nu lägger jag märke till fler detaljer, tack vare arbetet med modellen.

Se den virtuella Domkyrkan i Linköping.

Om Visual Sweden

Storstadsregionen Linköping-Norrköping är Europas mest attraktiva innovationsmiljö för visualisering och bildanalys. Visual Sweden är ett initiativ med bas i Östergötland, inriktat på att främja innovation inom dessa områden. Centrala aktörer är Region Östergötland, Linköpings kommun, Norrköpings kommun, Linköpings universitet, ett flertal statliga institutioner och verk som SMHI, NFC och FOI samt ett 70-tal mindre, medelstora och stora företag. Både Spotscale och Interspectral är Visual Sweden-bolag.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Visualisering på skärm

Visual Sweden ska visualisera projekt i stort nationellt innovationsprogram

Visualisering och bildanalys

Visual Sweden får 1,4 miljoner kronor för att visualisera projekt inom strategiska innovationsprogrammet Smart Built Environment. Mängden information ökar snabbt samtidigt som kraven på koordinering och samarbete aldrig varit större. Detta för att undvika dubbelarbete och faktiskt använda de resultat som kommer fram i större skala. För att det ska bli verklighet behövs nya typer […]

Publicerad: 18 januari, 2021