Röntgenbil.

Skåpbilen tar röntgen till patienten

Specialanpassade skåpbilar tar röntgen till patienten, exempelvis på äldreboenden eller vårdcentraler.

iHubs Sweden Robotteknik Skåpbilen tar röntgen till patienten

Bilden ovan: Röntgenmaskinen från Solutions for tomorrow kan med skåpbil köras ut till patienter.

Det innovativa svenska företaget Solutions for tomorrow lanserar en lösning med deras befintliga röntgenapparat “!M1 Mobile X-Ray Unit”, där specialanpassade skåpbilar tar röntgen till patienten, tex på äldreboenden eller vårdcentraler.

Syftet med konceptet är att kunna erbjuda kommuner en smartare och effektivare lösning när det kommer till röntgen för bland annat misstänkt fraktur eller uppföljande kontroll – och för dem som har det svårt att ta sig till sjukhuset.

Nu har Smålands regioner Kronoberg, Kalmar och Jönköping förmågan att kunna ge röntgen av hög kvalitet till patienter när och var de behöver det. Projektet finansierades av Kamprad Foundation som är en välgörenhetsorganisation som bland annat stöder medicinsk vetenskap i syfte att göra forskning till verkliga fördelar för många människor.

– Det här är en milstolpe vi har arbetat mot sedan första dagen, säger Solutions for tomorrows vd Mattias Guldstrand.

– Med det första beviset på vår vision att ta röntgen till patienter var de än befinner sig, hoppas vi inte bara se fler av våra enheter på vägen, utan också vara en del av förändringen av mer decentraliserad vård, fortsätter han.

Vinnväxtmiljön Robotdalen har stöttat ”Solutions for tomorrow” med såddfinansiering i tidigt skede, anordnat workshops med vården för att utveckling av det mobila konceptet samt bistått med marknad- och expertkontakter.

Solutions for tomorrow är ett svenskt medicintekniskt företag som ägnar sig åt att göra avancerad medicinsk bildbehandling tillgänglig när och var patienter behöver det.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Industriforskarskolans budget är på 75 miljoner kronor. På bilden syns roboten Yumi från ABB, en av flera partners i samarbetet. Bilden från ett annat tillfälle.

SEK 75 million for industrial research school in automation

Automation

The industrial research school at Mälardalen University is named the Automation Region Research Academy (ARRAY) and comprises 15 PhD candidates. Automation Region and Robotdalen are part of the collaboration together with ABB, Volvo CE, Skanska, Sandvik, First Control, and RISE SICS Västerås. The Knowledge Foundation grant SEK 32 million to the project. Industrial Robotics ”For Robotdalen, […]

Publicerad: 14 januari, 2018