SM-guld med ny skridskoskena

Över 1000 personer ger ekonomiskt stöd till den nya skridskoskenan. Insamlingens mål på 675 000 kronor har med råge överträffats. I mitten av maj 2018 hade över 2,2 miljoner kronor samlats in.

iHubs Sweden Sport och outdoor SM-guld med ny skridskoskena

Företaget Flow Motion Technology med produkten Marsblade har nått stora framgångar i vinter. En lysande succé på kampanjsajten Kickstarter har inneburit att över 1000 personer gett ekonomiskt stöd till utvecklingen av ny skridskoskena. Insamlingens mål på 675 000 kronor har med råge överträffats. I mitten av maj 2018 hade över 2,2 miljoner kronor samlats in.

När dessutom Växjö Lakers vann SM-guld i hockey 2017/2018 jublades det än mer hos Flow Motion Technology i Östersund. En av de ledande spelarna i Växjö, kaptenen Liam Reddox, bytte till skridskoinnovationen Marsblade Ice Holder under den ordinarie säsongen och efter bara några träningspass gjorde han debut med sina nya skridskor i riktig matchsituation och använde dem under hela slutspelet. Tala om att hamna i hetluften direkt för den nya innovationen.

Ny innovation

Den fastsättning av skridskoskenan som innovatören Per Mårs och företaget Flow Motion Technology tagit fram gör att skenan får en viss rörlighet mot skon vilket ger längre kontakt med isen. Det ger snabbare svängar, längre skär och högre fart.

Att Flow Motion Technology är en riktig game changer har grundaren Per Mårs slagit fast i en tidigare artikel här på iHubs Sweden.

– Vi brukar jämföra med carvingskidan och vad den gjorde för alpin skidåkning. Du får leta länge idag om du ska hitta raka slalomskidor. Samma är det med vår produkt. Har du en gång testat skenan så vill du inte gå tillbaka det som varit tidigare, säger Per Mårs.

Fortsatt internationell lansering

Nu står Flow Motion Technology med produkten Marsblade inför en fortsatt lansering.

– Sedan Kickstarter-projektet har vi gjort några ändringar och förbättringar för att maximera prestandan hos Marsblade Ice Holder. Efter dessa ändringar har vi fortsatt att testa prototypen i konkurrenskraftiga matcher med utvalda professionella och juniorspelare. Feedbacken har varit stor och i stor utsträckning överträffat våra förväntningar. Nu planerar vi för att vår produkt ska släppas till några professionella spelare i Nordamerika och Europa under sommaren för användning under säsongen 2018/2019. Vi är stolta över ett ökande antal förfrågningar från elitnivå spelare runt om i världen, berättar Per Mårs i ett inlägg på Kickstarter.

Bakgrund till Marsblade

Idé till den nya skridskoskenan Marsblade föddes hos Per Mårs när han var student på Mittuniversitetet och läste idrottsvetenskap och även var ishockeyspelare. Som hockeyspelare tillhörde han svensk elit med meriter från Östersund, Brynäs och Björklöven och draftades även av Columbus Blue Jackets i NHL.

Per Mårs tog fram en teknologi som han presenterade för Vinnväxtinitiativet Peak Innovation och inkubatorn Peak In Sports som stöttar entreprenörer inom sportteknologi, sportturism och outdoorbranschen. Med hjälp av Mittuniversitetets forskningsmiljöer kunde sedan en första produkt utvecklas.

– Utan innovationsmiljön med Peak Innovation, inkubatorn Peak In Sport och Peak Region Science Park så hade det aldrig blivit någonting över huvud taget. Så viktigt är det. Sitter du som entreprenör hemma och inte har något stöd, inspiration eller kontakter så blir det inget, har Per Mårs konstaterat i en tidigare artikel på iHubs Sweden.

Fakta om Peak Innovation

Peak Innovation skapar möjligheter för företagare och forskare inom sport, turism och friluftsliv att träffas.

Tillsammans kan de utveckla idéer som attraherar investeringar och skapar nya arbetstillfällen. I Jämtland finns ledande forskning inom turism, sport och friluftsliv på Mittuniversitetet – hos Etour, Sport Tech Research Centre samt Nationellt Vintersportcentrum. Dessa tre miljöer samverkar med företag i projekt inom forskning och produktutveckling.

Läs mer om Peak Innovation.

Foto högst upp: Flow Motion Technoloy

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll