Södras spelapp lär barn skogsvård

Spelappen Grow Forest har laddats ned 100 000 gånger internationellt. Nu växer spelet ytterligare med nya funktioner för att lära barn om skogens del i en bioekonomi.

iHubs Sweden Bioekonomi Södras spelapp lär barn skogsvård

Bilden ovan: Med spelet vill Södra visa upp för barn vad skog och skogsbruk handlar om. Foto: Södra.

2017 lanserade Södra i samarbete med Gro Play, en spelapp för barn om skogsbruk och skogens bidrag till samhället: Grow Forest. Spelet har mottagits väl och har över 100 000 nedladdningar internationellt. I Sverige ligger antal nedladdningar på nästan 25 000. Syftet med spelet är att skapa nyfikenhet om skogsbruk och produkter från skogen med fokus på hållbarhet och innovation.

Kraften i lek kopplat till lärande är enorm

– Genom spelet vill vi kunna visa upp vad skog och skogsbruk handlar om och få fler att upptäcka glädjen och möjligheterna med skogen. Det är ett sätt att redan i tidig ålder skapa intresse för skogens centrala roll i en bioekonomi, säger Mats Johansson, chef produkter och tjänster Södra Skog.

Se video om Grow Forest, ett spel som lär barn bioekonomi och skogens möjligheter

– Kraften i lek kopplat till lärande är enorm och vi är väldigt glada och stolta över att nu äntligen få bjuda in alla barn och familjer till allt nytt roligt som gör världen i spelet cirkulär. Att i spelet nu kunna snickra möbler, inreda hus, idka byteshandel och laga mat på skogens råvaror, ger barnen en pedagogisk inblick i avancerade, hållbara system som till och med vuxna ibland har svårt att begripa, säger Kristian Lundquist, vd och medgrundare av Gro Play.

Läs fler nyheter om bioekonomi.

Branschen står inför utmaningar när det gäller att säkerställa morgondagens kompetensförsörjning.

– Dagens urbanisering gör att inte alla har tillgång till skogen på samma sätt som tidigare och genom spelet vill vi bidra till att göra den mer lättillgänglig. Genom att visa olika möjligheter med skogens och dess produkter vill vi också skapa en nyfikenhet hos unga människor. Vi hoppas att det bidrar till att fler blir intresserade och söker sig till yrken inom vår bransch i framtiden, säger Mats Johansson.

Den nya versionen av Grow Forest kan laddas ner gratis i Sverige på iTunes/App Store eller Google Play.

envelope-o print twitter facebook linkedin