Sökes: Nordens skarpaste startup inom sportteknologi

iHubs Sweden Sport och outdoor Sökes: Nordens skarpaste startup inom sportteknologi

Nu ska Nordens mest lovande startup-bolag inom sportteknologi koras. På spel står en plats i finalen i SportsTech World Cup i Silicon Valley, mars 2018.

SportsTech World Cup, STWC, är en internationell tävling med syfte att upptäcka de mest innovativa startup-bolagen inom sporttech. Satsningen drivs av amerikanska N3XT Sports och här i Sverige är inkubatorn Peak in Sports i Östersund svensk ambassadör för tävlingen.

– Innovation och startups inom sport växer, framför allt i USA men också här i Sverige. Och med tanke på den starka startup-scenen i Stockholm och de starka sportmiljöer som vi har i landet så är chanserna stora att vi gör bra ifrån oss i den nordiska deltävlingen, säger Pelle Simonsson, som är ansvarig för satsningen inom Peak In Sports.

Den nordiska deltävlingen är första steget till finalen som går i Silicon Valley i mars 2018. Under hösten 2017 har nordiska startup-bolag med affärsidéer inom sporttech fått ansöka om att vara med i deltävlingen som äger rum i slutet av november i samband med Slush i Helsingfors, Finland. Slush räknas som världens största startup-event så det är ett skarpt sammanhang som bolagen deltar i.

De som vinner den nordiska deltävlingen belönas med en plats i finalen som går i Silicon Valley i mars 2018. Där kommer de att matchas mot några av världens mest innovativa sportaktörer.

Tävlingen arrangeras i fem olika spår:

  • AR/VR
  • Artificiell intelligens
  • Wearables och smarta kläder
  • eSport
  • Upplevelser för publik och supportrar

Om Peak In Sports

Inkubatorn Peak In Sports är ambassadör i Sverige för SportsTech World Cup och stöttar startups inom sportteknologi, sportturism och outdoorbranschen.

Företagen får rådgivning och affärsutveckling med målet att förverkliga sina visioner.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Lars Ekström

Ny vd för Peak Innovation

Sport och outdoor

Lars Ekström har utsetts till ny vd för Peak Innovation. Han efterträder Mikael Jonsson som lämnar Peak Innovation för posten som vd för Destination Östersund. Lars kommer närmast från rollen som investeringsdirektör vid Inlandsinnovation AB, Östersund, där han ansvarat för nyinvesteringsverksamheten, kapitalinhämtningar och investeringar i portföljbolag. Stort fokus har varit på värdeskapande aktiviteter för entreprenörer […]

Publicerad: 9 februari, 2021