Sökes: Nordens skarpaste startup inom sportteknologi

iHubs Sweden Sport och outdoor Sökes: Nordens skarpaste startup inom sportteknologi

Nu ska Nordens mest lovande startup-bolag inom sportteknologi koras. På spel står en plats i finalen i SportsTech World Cup i Silicon Valley, mars 2018.

SportsTech World Cup, STWC, är en internationell tävling med syfte att upptäcka de mest innovativa startup-bolagen inom sporttech. Satsningen drivs av amerikanska N3XT Sports och här i Sverige är inkubatorn Peak in Sports i Östersund svensk ambassadör för tävlingen.

– Innovation och startups inom sport växer, framför allt i USA men också här i Sverige. Och med tanke på den starka startup-scenen i Stockholm och de starka sportmiljöer som vi har i landet så är chanserna stora att vi gör bra ifrån oss i den nordiska deltävlingen, säger Pelle Simonsson, som är ansvarig för satsningen inom Peak In Sports.

Den nordiska deltävlingen är första steget till finalen som går i Silicon Valley i mars 2018. Under hösten 2017 har nordiska startup-bolag med affärsidéer inom sporttech fått ansöka om att vara med i deltävlingen som äger rum i slutet av november i samband med Slush i Helsingfors, Finland. Slush räknas som världens största startup-event så det är ett skarpt sammanhang som bolagen deltar i.

De som vinner den nordiska deltävlingen belönas med en plats i finalen som går i Silicon Valley i mars 2018. Där kommer de att matchas mot några av världens mest innovativa sportaktörer.

Tävlingen arrangeras i fem olika spår:

  • AR/VR
  • Artificiell intelligens
  • Wearables och smarta kläder
  • eSport
  • Upplevelser för publik och supportrar

Om Peak In Sports

Inkubatorn Peak In Sports är ambassadör i Sverige för SportsTech World Cup och stöttar startups inom sportteknologi, sportturism och outdoorbranschen.

Företagen får rådgivning och affärsutveckling med målet att förverkliga sina visioner.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Cecilia Åkerblom, Accelerator Manager vid PEAK Accelerator.

Hållbar energi präglar startup-bolag i PEAK Accelerator

Sport och outdoor

PEAK Accelerator tar in 13 nya startup-bolag med innovativa lösningar för hållbara energisystem med förnybara energikällor och en klimatsmart energikonsumtion.   – I årets program har vi bolag från hela Sverige med startups från forsknings- och innovationsmiljöer i Lund, Göteborg, Stockholm, Sundsvall, Östersund och Åre, säger Cecilia Åkerblom, Accelerator Manager, PEAK Accelerator. Antagna bolag är Acamp, […]

Publicerad: 28 juni, 2021