HTSC conference

Stålindustrin visar svensk styrka

Den avancerade stålkonferensen HTSC samlar varje år några av de mest inspirerande och kunniga experterna i branschen. En video från konferensen i höstas har nu publicerats av Triple Steelix.

iHubs Sweden Avancerade stål Stålindustrin visar svensk styrka

Bilden ovan: Forskarstudenter från ett stort antal länder deltar i den sommarskola för doktorander som arrangeras av Triple Steelix i samband med High Tech Steel Conference. Foto: Triple Steelix.

High Tech Steel Conference (HTSC) arrangeras av Triple Steelix som en årlig mötesplats för svensk stålindustri. Det är Sveriges största internationella konferens med fokus på avancerat stål för en hållbar framtid.

Konferensen lockar experter, entreprenörer och innovatörer från små, medelstora och globala företag. Tillsammans med internationella forskare och studenter möts de under konferensen för att lära sig mer om den senaste utvecklingen inom branschen.

Läs mer om konferensen HTSC 2020.

Se filmen från HTSC 2018

– Hållbarhet var den röda tråden som löpte genom konferensen, säger Larz Ignberg, processledare för Triple Steelix.

– Här visades på den ledande position som svenska stålrelaterade företag har där stål och metaller kommer att vara en del av lösningarna för stora förbättringar inom mer effektivt användande av våra naturresurser, mindre energiförbrukning, mindre föroreningar och längre hållbarhet hos produkter i en cirkulär ekonomi, fortsätter han.

Fakta om Triple Steelix

Triple Steelix är en regional utvecklingssatsning som ska göra den redan framgångsrika stålindustrin i Bergslagen ännu starkare genom en effektiv samverkan mellan näringsliv, samhälle och forskning.

Triple Steelix är en unik satsning i Bergslagen och för hela Sverige.
Triple Steelix omfattar kommuner i tre län: Dalarna, Gävleborg och Västmanland.
Region Dalarna, Gävleborg, Västmanland och de regionala högskolorna är engagerade.

Besök Triple Steelix webb.

 

Internationell forskarskola

I konferensen deltog även delegater från Triple Steelix forskarskola YCEAS för internationella doktorander inom stålområdet. Efter två veckor i Sverige med besök hos några av landets världsledande stålföretag, avslutades deras program med diplomutdelning vid konferensmiddagen.

Tiina Ohlsson, biträdande processledare, Triple Steelix, säger:

– YCEAS är en fantastisk möjlighet för unga forskare att komma i kontakt med våra världsledande företag inom stålproduktion, samtidigt som de får veta mer om hur det är att bo och leva i vårt land. På längre sikt hoppas vi på ett ökat samarbete och en ökad attraktivitet för vår stålindustri, arbetsmiljö och våra regioner i ett internationellt perspektiv.

Se film från forskarskolan 2018

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll