Stefan Löfven: “Att stå stilla är farligt”

"Det finns bara en sak som vi vet om framtiden: den kommer att vara annorlunda. Det är inte förändring som är farligt. Att stå stilla, det är vad som är farligt", säger Stefan Löfven vid invigningen av Hannovermässan, världens största industrimässa som lockar 200 000 besökare.

iHubs Sweden Industriell IT Stefan Löfven: “Att stå stilla är farligt”

Bilden ovan: Att stå stilla är farligt, säger statsminister Stefan Löfven vid den officiella invigningen av Hannovermässan. Foto: Deutsche Messe.

Med ett mäktigt konstnärligt och högteknologiskt program där svensk innovation visas upp invigdes årets Hannovermässa på söndagskvällen med 2000 särskilt inbjudna gäster, bland dessa Sveriges statsminister Stefan Löfven och förbundskansler Angela Merkel från Tyskland. Deltagarna fick uppleva ett stycke Sverige som spänner från midnattssol och folkmusik till teknik i framkanten där dansare uppträder spektakulärt tillsammans med en industrirobot från ABB.

Läs om dansen med en robot.

I sitt tal inför deltagarna betonade Stefan Löfven att framtiden bara kan mötas med insikten om att förändring är nödvändigt.

– Det finns bara en sak som vi vet om framtiden: den kommer att vara annorlunda. Det är inte förändring som är farligt. Att stå stilla, det är vad som är farligt, säger Stefan Löfven.

Statsminister Stefan Löfven och förbundskansler Angela Merkel undertecknar ett samarbetsavtal mellan Sverige och Tyskland om artificiell intelligens och batteriproduktion för elfordon. Undertecknandet skedde vid invigningen av den svenska paviljongen vid Hannovermässan.

Statsminister Stefan Löfven och förbundskansler Angela Merkel undertecknar ett samarbetsavtal mellan Sverige och Tyskland om artificiell intelligens och batteriproduktion för elfordon. Undertecknandet skedde vid invigningen av den svenska paviljongen vid Hannovermässan. Foto: Mikael Hansson.

Avtal om artificiell intelligens och eldrivna fordon

Under måndagen möttes Stefan Löfven och Angela Merkel även för invigningen av den särskilda svenska paviljongen som får stort utrymme på mässan. Budskapet är ”Sweden Co-Lab – Innovate with us!”, något som Stefan Löfven betonade flera gånger under sitt tal, samarbete är vägen framåt.

I den svenska paviljongen undertecknades också ett avtal mellan Sverige och Tyskland kring artificiell intelligens och batteriproduktion för elfordon.

Sverige partnerland

Sverige är i år Tysklands partnerland på Hannovermässan. Rekordmånga svenska utställare är på plats, 160 stycken. Det innebär goda möjligheter för svenska företag att knyta nya kontakter vilket är viktigt för svensk industri och tillväxt. Inriktningen på årets mässa är högteknologisk automatisering, robotisering och digitalisering, alla områden där Sverige har stora intressen.

envelope-o print twitter facebook linkedin