Unikt samarbete för startups i skogsindustri

Sting Bioeconomy och Vinnväxt-initiativet Paper Province blir en unik innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi. Ska attrahera innovatörer nationellt och internationellt.

iHubs Sweden Bioekonomi Unikt samarbete för startups i skogsindustri

Paper Province-regionen erbjuder en unik miljö för innovation och utveckling inom skogsindustri och skogsbaserad bioekonomi. Det insåg inkubatorn Sting som nu etablerar sig i Värmland.

– Det är fantastiskt. Med dem i ryggen kan vi vara den starka innovationsnod vi vill vara. Nu har vi ett erbjudande som vänder sig till skogsindustri både nationellt och internationellt, säger Maria Hollander, vd för Vinnväxt-initiativet Paper Province.

Paper Province vill locka entreprenörer med innovativa idéer till regionen.

– Men det saknades en viktig pusselbit – en inkubator, säger Maria Hollander.

Inkubatorn kommer att hjälpa till med behovsanpassat stöd till lovande startups

Över 100 startups

Sting är en Stockholmsbaserad affärsinkubator som hjälper till att omvandla idéer till företag. De har gett affärsutvecklingsstöd till över 100 startups sedan de startade verksamheten 2002. Åtta av bolagen har blivit börsnoterade. Nu startar de en inkubator som är nischad mot skogsbaserad bioekonomi – Sting Bioeconomy.

Samarbetet med inkubatorn stärker oss och sätter fart på nyföretagandet i regionen.

– Det är en viktig milstolpe för oss. Sting har mycket erfarenhet och är bland de bästa inkubatorerna i Sverige. Samarbetet ger oss ett starkt nätverk och kopplar oss till deras verktyg och investerare, säger Maria Hollander.

Fakta om Paper Province

Paper Province utsågs i tuff konkurrens av innovationsmyndigheten Vinnova till VINNVÄXT-vinnare i juni 2013.

Det innebär en rekordstor satsning på den värmländska skogsindustrin, där målet är att skapa en internationellt attraktiv innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi. Totalt satsar Vinnova och regionala medfinansiärer 130 miljoner kronor under tio år. Läs mer om Paper Province.

Unik innovationsmiljö inom skogsindustri

Tillsammans utgör Sting Bioeconomy och Paper Province en unik innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi och målet är att attrahera innovatörer både nationellt och internationellt.

– Inkubatorn kommer att hjälpa till med behovsanpassat stöd till lovande startups för att de ska kunna utveckla sin potential på bästa sätt, säger Maria Hollander.

Igång 2019

Den nya inkubatorn ska ha sitt kontor i Innovation Park – invid Paper Province – och rekryteringen av en inkubatorchef kommer att ske inom kort. Troligen kommer verksamheten att vara igång fullt ut från och med 2019.

Filmen nedan om möjligheten med skogsbaserad bioekonomi

Bilden högst upp: Maria Hollander, vd för Paper Province.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Sandra Sundbäck, vd för Paper Province.

Så ska digitalisering i Värmland ta fart

Bioekonomi

Paper Province, Karlstads universitet och Region Värmland ska, tillsammans med flera viktiga aktörer, ta fram en färdplan som ska öka digitaliseringen i Värmland, berättar Sandra Sundbäck, vd på Paper Province (bilden ovan). För många företag och organisationer är digitalisering nödvändig för framtida överlevnad och utveckling. Den spelar även en viktig roll i vår framtida utbildning, hälso- […]

Publicerad: 3 februari, 2021