Invigning av Digital Well Innovation Hub.

Stor satsning på nya digitala hälsotjänster

DigitalWell Innovation Hub är den fysiska samlingsplatsen för alla som vill utveckla framtidens digitala hälsotjänster.

iHubs Sweden Digital hälsa Stor satsning på nya digitala hälsotjänster

– Har ni idéer som kan förbättra eller förändra samhället är det hit ni ska komma, säger Lina Svensberg, processledare på Digitalwell Arena.

EU-projektet DigitalWell är inne på sitt tredje år och verksamheten är redan i full gång. Projektet bidrar till samarbeten där näringsliv, akademin, det offentliga och civilsamhället tillsammans utvecklar digitala tjänster för att lösa utmaningar inom välfärden. Digitalwell är också en del av den större Vinnväxt-satsningen Digitalwell Arena, med ett uttalat fokus på digitala lösningar som ökar människors egenförmåga till ett hälsosammare liv.

Förhoppningen är att den nya lokalen som invigdes i februari – DigitalWell Innovation Hub i Karlstad Innovation Park – ska göra det arbetet ännu mer konkret och bli ett nav för spännande möten, innovation och utveckling.

– Det här är en stor dag som vi har planerat länge. Vi står inför stora samhällsutmaningar i den här regionen, och hälsa är en av dem. De här utmaningarna måste vi lösa tillsammans, sa Magnus Bårdén, vd på Compare och processledare för Digitalwell Arena.

Han fick hjälp att klippa bandet till Innovation Hub av Ann Otto Nemes, utvecklingschef i Karlstad kommun, Henrik Svensson, utvecklingschef i Region Värmland och Håkan Spjuth, avdelningschef för fakulteten för centrala stödfunktioner på Karlstads universitet.

Bilden ovan: Magnus Bårdén, Ann Otto Nemes, Henrik Svensson och Håkan Spjuth klippte den symboliska avspärrningstejpen. Nu har DigitalWell Innovation Hub öppnat! Foto: DigitalWellArena.

Läs mer om invigningen.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll