Stort intresse för robotar på e-hälsomässa

Stort intresse för robotar på e-hälsomässa.

iHubs Sweden Robotteknik Stort intresse för robotar på e-hälsomässa

Robotdalen kan sammanfatta en mycket givande vecka på Vitalis, Nordens ledande mässa för e-hälsa. Vinnväxtinitiativet Robotdalen deltog både med föreläsningar om välfärdsteknologi och som utställare med hälsorobotikprodukter på den del av mässan som kallades robotics@vitalis.

Robotdalens monter var välbesökt, både av besökare och av media. TV4, Sveriges Television, GT/Expressen och Göteborgsposten var några nyhetsmedia som gjorde inslag om de robotar som Robotdalen visade upp.

Stort intresse blev det även när Sveriges äldsta bloggare, Dagny Carlsson 105 år, besökte Robotdalens monter. Hon fick prova på flera nya tekniska lösningar och hjälpmedel, bland annat äthjälpmedlet Bestic, sömnroboten Somnox och den robotiserade demensterapikatten JustoCat.

Dagny bloggade dessutom om sitt besök och skriver ”Robotarna kan bli avancerade hjälpmedel i vården”. Läs hennes text Distraktioner, daterad 25/4 2018) här.

Läs och se om Dagnys besök på Vitalis i bland annat GT:s / Expressens artikel, Göteborgs-Postens förstasida och SVT Nyheter Väst inslag.

Fakta om Robotdalen

Genom att föra samman näringsliv, akademi och offentliga aktörer skapar Vinnväxtinitiativet Robotdalen förutsättningar för framgångsrik utveckling och kommersialisering av nya robotlösningar för industri, service samt vård- och omsorg.

Lösningarna utgår från konkreta behov och slutanvändare deltar i produktutvecklingen. Det ger robotinnovationer som efterfrågas av marknaden. Vi fångar även upp intressanta robotprodukter ute i världen för att få till fler internationella företagsetableringar i Sverige.

Visionen är att Robotdalen år 2019 är en internationellt etablerad innovationsmiljö.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll