Svensk satsning på smarta textilier når internationellt

Smart Textiles från Borås siktar på att bli internationellt ledande inom textil förnyelse. Susanne Nejderås, verksamhetschef, berättar från en sju veckor lång vistelse i USA och Silicon Valley.

iHubs Sweden Svensk satsning på smarta textilier når internationellt

Bilden ovan: Susanne Nejderås, verksamhetschef Smart Textiles.

Sju veckors vistelse i Silicon Valley för Susanne Nejderås från Smart Textiles gav både mersmak för fortsatt jobb på den internationella arenan och inspiration till mer effektivitet på arbetsplatsen.

– Budskapet och vilket syfte det fyller är en förutsättning för att skapa intresse och utrymme i USA. Här är man strikt och väldigt fokuserad på hur man prioriterar sin tid och vad man lägger sin energi på. Som entreprenör, startup eller företag måste man ha en genomtänkt idé och vilket behov den fyller för att få till ett första möte. Här är konkurrensen hård och man måste själv arbeta igenom sin idé till en nivå för att skapa intresse till ett första möte. Kanske kan det vara en lärdom för oss svenskar, har Susanne Nejderås sagt i en tidigare intervju på Smart Textiles webb.

– Hållbarhetsområdet kopplat till Agenda 2030 och cirkulär ekonomi är mindre utvecklat i USA. I Sverige och Europa har vi under de senare åren arbetat mer fokuserat med detta område och än är det inte moget i USA. Med största sannolikhet kommer det finnas stora möjligheter till samarbeten inom området framöver. Idag skapar det nyfikenhet och är en stor angeläget för många om än mest på det emotionella planet. Det är inte riktigt moget i dagsläget men det är nog inte långt borta. När det väl är i fokus kommer USA sannolikt vilja stärka samarbetet, fortsätter Susanne Nejderås.

Nu har hon varit tillbaka i Borås ett tag och har hunnit smälta intrycken. I en direktsänd intervju i P4 Sjuhärad Sveriges Radio har hon tidigare berättat mer om upplevelsen och erfarenheterna.

Lyssna på intervjun här.

envelope-o print twitter facebook linkedin