Kristina Lindroos och Emma Balderud driver Ny i Värmland med syfte att locka spetskompetens till Värmland.

Talangfulla ingenjörer lockas till Värmland

Under eventet Expedition Värmland får 30 flyttsugna ingenjörer komma till Värmland och se vad regionen har att erbjuda.

Foto: Kristina Lindroos och Emma Balderud driver Ny i Värmland med syfte att locka spetskompetens till Värmland.
iHubs Sweden Bioekonomi Talangfulla ingenjörer lockas till Värmland

Under eventet Expedition Värmland får 30 flyttsugna ingenjörer komma till Värmland och se vad regionen har att erbjuda.

Expedition Värmland planerades redan i våras, men blev inställt på grund av corona. Nu får 30 utvalda ingenjörer som bor på annan ort och kan tänka sig att arbeta och leva i Värmland en ny chans att träffa företag i regionen. Den 6 november genomförs Expedition Värmland digitalt från en studio i Nöjesfabriken i Karlstad.

Handplockade ingenjörer

På eventet får företagen träffa ingenjörer som går i flyttankar och som har några års erfarenhet. Bland de sökande plockas de med rätt kompetens ut av Emma Balderud och Kristina Lindroos som driver Ny i Värmland. Uttagningen är baserad på företagens behov av kompetens.

– Målgruppen till just det här eventet är kompetenser med mellan fem och femton års erfarenhet som ingenjörer eller tekniker inom industrin. Det kan till exempel vara värmlänningar i exil som vill flytta tillbaka. De har troligen gjort karriär i en större stad, fått barn och känner att det är dags att byta livsstil, säger Emma Balderud.

Bygg nätverk och träffa nya talanger

På Expedition Värmland varvas korta enskilda intervjuer med live-sända inslag från företag, Karlstads kommun och Paper Province. Både ingenjörerna och arbetsgivarna får önska vilka de vill träffa och Ny i Värmland sätter ihop ett schema utifrån det.

– Det här är ett jättebra sätt att bygga nätverk och träffa talanger som man kanske inte stöter på i vanliga fall, säger Emma Balderud.

Kandidater och företag som vill gå vidare efter eventet får sedan fortsatt stöttning av Ny i Värmland.

Karriärmöjligheter inom Paper Province

Paper Province tycker att det här är ett bra tillfälle att synliggöra den skogliga bioekonomin.

– Vi har krokat arm med Ny i Värmland för att stötta kompetensfrågan och visa upp karriärmöjligheterna inom vår bransch. Vi kommer att vara med på eventet och bistår även med viss stöttning till småföretag som vill delta. Vill ni veta mer så kontakta mig, säger Kristine Seger, projektledare för kompetensområdet på Paper Province. (k.seger@paperprovince.com)

Text: Marja Wängestam, Paper Province (artikeln har varit publicerad på Paper Province webb)

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Stora Enso pappers- och massaindustri.

Fokus på säkerhetsarbete inom pappers- och massaindustrin

Bioekonomi

Paper Province berättar i ett flertal artiklar på sin hemsida om vikten av säkerhetsarbete inom pappers- och massaindustrin. Innovationshubben Paper Province koordinerar ett säkerhetsnätverk för sex företag inom just pappers-massaindustrin. Syftet är öka individers och organisationers säkerhetsmedvetenhet där både fysisk säkerhet och mentalt välmående ingår. Medverkande företag är Stora Enso Skoghalls bruk, Valmet, BillerudKorsnäs Gruvön, […]

Publicerad: 11 maj, 2021