Testbädd för blockkedjor invigd i Gävle

Innovation genom blockkedjeteknik kommer vara en del av lösningarna för utvecklingen i framtidens smarta stad och samhälle.

iHubs Sweden Geografisk information Testbädd för blockkedjor invigd i Gävle

Bilden ovan: Testbädd för blockkedjor invigd hos Gävle Innovation Arena.

Idag kanske vi känner till tekniken med blockkedjor främst inom kryptovalutor men möjligheterna till andra tillämpningar är stora. Utvecklingen sker med rasande fart.

För att följa denna utveckling på nära håll har en testbädd för blockkedjor, Block Chain Test Bed, invigts hos Gävle Innovation Arena , ett initiativ som stöds av Vinnväxt-vinnaren Future Position X.

Ett 50-tal deltagare fanns med under invigningen och lyssnade till föreläsningar med Christofer Ohlsson, Gävle Developer Meetup, Mikael Söderman, Fujitsu, och Anders Mattson, Gävle Innovation Arena.

 

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Grön energi

Rättvis omställning till fossilfritt samhälle

Geografisk information

Future Position X deltar i forskningsprogrammet FAIRTRANS som med civilsamhällets erfarenheter och engagemang ska underlätta och påskynda en rättvis klimatomställning. Programmet samfinansieras av Formas och Mistra och tilldelas totalt 40 MSEK över fyra år. Som meddelats tidigare via pressmeddelande samfinansierar Formas och Mistra forskningsprogrammet FAIRTRANS med en vision att skapa en samhällsomställning som bidrar till […]

Publicerad: 17 augusti, 2021