Tjänst som trainee perfekt steg in i arbetslivet

Att vara trainee kan bli en perfekt start in i ett företag och ett arbetsliv.

iHubs Sweden Bioekonomi Tjänst som trainee perfekt steg in i arbetslivet

Att vara trainee hos BillerudKorsnäs på pappersbruket i Gruvöns bruk blev insteget till ett spännande jobb för Anna Gundberg. Hon rekommenderar gärna andra att söka sig till traineeutbildningar eftersom det ger en bra start in i ett företag.

– Jag fick en väldigt bra helhetsbild över processen och företaget, berättar Anna Gundberg i en nyproducerad film från PaperProvince i Karlstad.

Efter traineeåret blev hon kvar på Gruvöns bruk och har sedan dess arbetat som processtekniker, processingenjör och idag sektionschef för mäld och efterbearbetning.

– Om man är nyfiken på branschen, vill lära känna mycket människor och varva egna uppgifter med att gå utbildningar så rekommenderar jag definitivt det här programmet, säger Anna Gundberg som tillsammans med George Beri, också han med erfarenhet som trainee, intervjuas i filmen.

Nya trainees söks

BillerudKorsnäs söker nu 16 nya unga talanger som får börja som trainees i september 2018. Sju av dessa ska stationeras på Gruvöns Bruk.

BillerudKorsnäs traineeprogram sträcker sig över ett år. Deltagarna får inblick i koncernens hela verksamhet och värdekedjans alla delar från skogen till kunden. Det kan vara tufft och krävande, men å andra sidan utvecklar deltagaren unika förmågor och får en raketstart på karriären.

Läs mer om traineetjänsten på BillerudKorsnäs.

Fakta om Paper Province

Paper Province utsågs i tuff konkurrens av innovationsmyndigheten Vinnova till VINNVÄXT-vinnare i juni 2013.

Det innebär en rekordstor satsning på den värmländska skogsindustrin, där målet är att skapa en internationellt attraktiv innovationsmiljö för skogsbaserad bioekonomi. Totalt satsar Vinnova och regionala medfinansiärer 130 miljoner kronor under tio år. Läs mer om Paper Province.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Anders Brolin, Stora Enso.

Anders Brolin ny styrelseordförande i Paper Province

Bioekonomi

Under Paper Province årsstämma valdes Anders Brolin från Stora Enso, in som ny ordförande i styrelsen efter avgående Ola Brundin, AFRY. Anders Brolin är Director, Group Innovation and R&D på Stora Enso med huvudsakligt fokus på koncernens forskningsrelationer i Sverige. Den stora utmaningen och möjligheten framöver för såväl Paper Province som skogsindustrin nationellt och internationellt […]

Publicerad: 14 juni, 2021