I topp på lista över innovationsledare i Europa

Maria Hollander, vd Paper Province, har kvalat in på topp-tre-listan över innovationsledare i European Cluster Manager of the Year.

iHubs Sweden Bioekonomi I topp på lista över innovationsledare i Europa

Bilden ovan: Maria Hollander är vd på Paper Province, ett Vinnväxt-initiativ, delfinansierat av innovationsmyndigheten Vinnova. 

– Det är en stor ära att kvala in på topp-tre-listan till den här prestigefyllda utmärkelsen, säger Maria Hollander, Paper Province.

Att hamna i final för priset European Cluster Manager of the Year innebär att delta i en pitchingsession på European Cluster Conference i Bukarest. Framförandet görs inför en publik med mer än 150 personer som sedan får rösta fram vinnaren. Paper Province vd Maria Hollander delade scenen med två andra finalister – Bianca Muntean från iTech Transilvania-klustret i Rumänien och Lubos Komarek från det tjeckiska klustret Nanoprogress. Vinnaren, som korades vid konferensbanketten den 14 maj, blev Bianca Muntean.

– Det känns jättekul att ha kommit ända till finalen för en så prestigefylld utmärkelse. Jag är också stolt över att ha fått chans att berätta vad Paper Province gör för regional tillväxt och utvecklingen av svensk bioekonomi, inför en så bred och internationell publik, säger Maria Hollander.

– Vi har varit med om inspirerande och lärorika dagar här i Bukarest. Och även om jag inte fick hämta hem priset den här gången, var det en stor ära att få tävla som en av de tre bästa kandidaterna, fortsätter Maria Hollander.

Sammanför kluster

Konferensen arrangeras av enheter från Europeiska kommissionen, industripartners, med flera. Det är en öppen mötesplats där kluster, beslutsfattare och intressenter från hela Europa träffas för att lära av varandra.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll

Anders Brolin, Stora Enso.

Anders Brolin ny styrelseordförande i Paper Province

Bioekonomi

Under Paper Province årsstämma valdes Anders Brolin från Stora Enso, in som ny ordförande i styrelsen efter avgående Ola Brundin, AFRY. Anders Brolin är Director, Group Innovation and R&D på Stora Enso med huvudsakligt fokus på koncernens forskningsrelationer i Sverige. Den stora utmaningen och möjligheten framöver för såväl Paper Province som skogsindustrin nationellt och internationellt […]

Publicerad: 14 juni, 2021