Världens mest avancerade visualiseringsdom

Den 16 februari nyinvigs domen på Visualiseringscenter C i Norrköping med nya 6P-laserprojektorer samt premiär för domföreställningen We are Stars 3D som visas i upplösningen 8K.

iHubs Sweden Visualisering och bildanalys Världens mest avancerade visualiseringsdom

Bilden ovan från Visualiseringscenter C. Foto: Visualiseringscenter C .

Under början av 2019 har det genomförts en omfattande uppgradering i domen på Visualiseringscenter C i Norrköping. Efter uppgraderingen klassas domen som världens mest tekniskt avancerade dom med nya 6P-laserprojektorer, nya 3D-glasögon och en magisk upplösning på 8K. I domen finns en kupolformad skärm där det genomförs visningar och föreställningar i 3D.

Den 16 februari nyinvigs domen med premiär för domföreställningen We are Stars 3D, där besökarna får svar på några av de största frågorna genom tiderna. Vad är vi gjorda av och var kom allt ifrån? Som vanligt gäller fri entré till alla utställningar och på premiärdagen kommer det finnas olika familjeaktiviteter såsom ansiktsmålning och workshops i huset.

Uppgraderingen har finansierats av Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse inom den nationella satsningen Wisdome. Inom Wisdome samverkar Sveriges fem ledande science center och flera universitet och forskningsmiljöer kring forskning, teknik, tillämpning och didaktik för nya sätt att lära och engagera. Wisdome har sin utgångspunkt i den världsledande forskningen inom visualisering som bedrivs vid Visualiseringscenter C och Linköpings universitet.

Förutom Visualiseringscenter C i Norrköping ingår Umevatoriet i Umeå, Science Center Malmö Museer, Tekniska Museet i Stockholm och Universeum i Göteborg i satsningen.

Vinnväxt-initiativet Visual Sweden, delfinansierat av Vinnova, är en del i det nätverk som stöder visualiseringscentret i Norrköping.

 

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll