Vinnovas chef Darja Isaksson kan bli Årets digitala influencer

Årets digitala influencer lyfter fram individer som betyder mycket för Sveriges digitala utvecklig. Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson är en av de nominerade.

iHubs Sweden Vinnovas chef Darja Isaksson kan bli Årets digitala influencer

Bilden ovan: Darja Isaksson, generaldirektör för Vinnova, är en av de nominerade till priset Årets digitala influencer 2018. Foto: Vinnova.

Snart är det dags för årets upplaga av Considgalan som går av stapeln 24 november i Blå hallen. Priset är instiftat för att hylla personer som på ett föredömligt sätt driver digitaliseringen framåt. Under galan presenteras vinnaren av utmärkelsen Årets digitala influencer 2018 och bland de nominerade finns Vinnovas generaldirektör Darja Isaksson.

Övriga nominerade är entreprenören och podd-geniet Alexander Pärleros, drönardrottningen Helena Samsioe och teamet bakom det digitala modehuset Ivyrevel Kenza Zouiten Subosic, Aleks Subosic, Gustav Springfeldt och Dejan Subosic.

Darja Isaksson

Genom sin roll som generaldirektör för Vinnova, ledamot i regeringens digitaliseringsråd och inspiratör inom innovation och digitalisering spelar Darja Isaksson en avgörande roll för dagens och morgondagens digitala Sverige. Genom att lyfta viktiga frågor kring hur vi med teknikens hjälp kan öka effektivitet genom automatisering och att på ett konkret sätt visa på de många möjligheter digitaliseringen serverar när det kommer till att utföra våra jobb mer effektivt och frigöra resurser på ett optimalt sätt är Darja Isaksson en föredömlig och självklar digital influencer.

Ivyrevel

De kallar sig själva för ett digitalt modehus, och har genom att på ett kreativt sätt ta vara på digitala trender och potential skapat den nya tidens digitala varumärke. Genom initiativ som Google-samarbetet med ”coded couture” visar de på techmöjligheterna som finns inom fashion-sfären. Teamet bakom Ivyrevel – Kenza Zouiten Subosic, Aleks Subosic, Gustav Springfeldt och Dejan Subosic – finner ständigt nya vägar för att nå ut i det digitala bruset och är i och med detta sanna digitala influencers.

Helena Samsioe

Genom sitt bolag GLOBHE Drones, som inte sällan refererats till som ”Uber för drönare”, revolutionerar Helena Samsioe techvärlden på ett uppseendeväckande och föredömligt sätt. På ett ytterst pionjärt vis agerar bolaget mellanhand mellan diverse hjälporganisationer och stora organ så som FN, och på så sätt är Helena Samsioe genom GLOBHE med och lyfter digitaliseringens möjligheter och fördelar, räddar liv, inspirerar till digitalt entreprenörskap och visar på hur man kan använda tekniken på ett humant och samhällsfrämjande sätt.

Alexander Pärleros

På ett innovativt sätt och i det digitala formatet når Alexander Pärleros ut till miljontals människor varje månad. I inspirerande samtal med välkända profiler lyfter han upp en av de mest vitala aspekterna i digitaliseringen – människan. Med hjälp av livshistorier, insikter och värdefulla tips förmedlar han inspiration i ett av nutidens främsta digitala format och hjälper människor utveckla en självkännedom och sund balans i ett hektiskt, digitalt samhälle.

Priset delas ut den 24 november i Blå hallen, under den årliga Considgalan.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll