Microsoft HoloLens 2

Visualiseringsteknik ger innovativa lösningar

iHubs Sweden Visualisering och bildanalys Visualiseringsteknik ger innovativa lösningar

Inom projektet Visual LIFT har fem olika labb byggts upp i östra Mellansverige med effektiv visualiseringsteknik för små och medelstora företag.

Det är Vinnväxtmiljön Visual Sweden som på sin hemsida berättar om utvecklingen av visualiseringsteknik. Inom projektet Visual LIFT kan industriföretagen testa hur olika visualiseringstekniker för produkter, produktionssystem och data kan hjälpa till en bättre och mer integrerad kommunikation med både kunder och leverantörer. Ett verktyg med tillhörande standardmjukvaror som finns tillgängligt är nya Microsofts HoloLens 2.

Projektet Visual LIFT riktar sig mot små och medelstora företag inom industrisektorn i Östra Mellansverige. Basen är Norrköping och Visualiseringscenter C, där ett särskilt labb nu byggs för att ge företag möjlighet att testa teknikerna. Dessutom finns fyra noder med minilabb; Curt Nicolingymnasiet i Finspång, Mälardalen Industrial Technology Center (MITC) i Eskilstuna, Alfred Nobel Science Park i Örebro och Automation Region i Västerås.

Läs mer om satsningen på Visual Swedens hemsida.

Bilden ovan visar ett exempel på Microsoft HoloLens 2. Foto: Mikael Hansson.

envelope-o print twitter facebook linkedin

Relaterat innehåll