Digital seminar

Från projekt till portfölj

Från projektstyrning till portföljstyrning – ett steg närmare ett systemperspektiv

Accelerating system transformation towards global sustainabiliy

iHubs Community:

Från projektstyrning till portföljstyrning

Webbsänt seminarium · 7 november 2023

Det är tydligt att projektformatet har skapat stora värden de senaste årtiondena. Samtidigt blir det alltmer utmanande att jobba utifrån projektstyrning i en tid av komplexitet och osäkerhet. Samhällskontraktet har därför gjort ett skifte från projektstyrning till en mer systemisk portföljstyrning. Fokuset ligger på hur olika initiativ hänger ihop och hur de tillsammans kan skapa transformation över tid.

Samhällskontraktets processledare Emma Mossberg och Linnéa Rönnquist berättar mer om portföljstyrning, hur de gjort förflyttningen och vad de lärt sig under resan.

Emma Mossberg

De senaste fem åren har Emma Mossberg lett förflyttningen av den väletablerade centrumbildningen Samhällskontraktet från att vara Västerås stads och Eskilstuna kommuns forskningsfinansieringskanal till att bli en ledande systemisk innovationsplattform där offentlig, privat och civil sektor möts för att ta sig an komplexa samhällsutmaningar.

Emma har en unik förmåga att väva relationer, se helheter och skapa engagemang kring gemensamma ambitioner och hon drar ofta från sin bakgrund inom internationella relationer, kommunikation och rättighetsfrågor.

Linnea Rönnquist

Linnéa Rönnquist är arkitekten som blev strategisk designer för att fokusera på att designa om det som ligger bakom våra byggda miljöer – finansiering, styrning, standarder, regelverk, kultur och förmågor. Linnea har ett gediget cv med en internationell karriär. Som en del av Dark Matter Labs var Linnea lead designer i en rad banbrytande initiativ världen över. Hon grundande Dark Matter Labs Sverige innan hon började på Samhällskontraktet.

Linnea har en sällsynt förmåga att ta in all den kunskap och många perspektiv som krävs för att designa processer som utmanar och inkluderar såväl människor som strukturer.

Frågor?

Välkommen att kontakta Catarina Berglund, catarina.berglund@mdu.se →

Praktisk information

Datum: Tisdag den 7 november 2023
Tid: Klockan 08:30 till 10:00 · Lägg till i kalender
Plats: Webbsänds
State your contribution and get involved

Make it your business!

I want to actively participate